tvotv.sk 🛑
4.47K subscribers
11.3K photos
4.57K videos
2 files
20.1K links
ĎAKUJEME, ŽE PODPORUJETE NEZÁVISLÚ ŽURNALISTIKU ĽUBOVOĽNOU SUMOU NA SK64 8330 0000 0025 0190 0444
Download Telegram
🇮🇷 ❗️ Záchranári identifikovali telá všetkých osôb, ktoré zahynuli pri havárii vrtuľníka iránskeho prezidenta - genetické vyšetrenie sa nebude vykonávať, informovala tlačová agentúra Tasnim.

Podľa iránskeho veľvyslanca v Bielorusku boli príčinou havárie zlé poveternostné podmienky.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
🟡 Cena zlata vzrástla na historické maximum. Cena zlata v pondelok v Ázii vyskočila o 1,4 % na 2 450,07 USD za uncu, čím prekonala predchádzajúci vnútrodenný rekord dosiahnutý v apríli.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
Americký režisér Oliver Stone vyhlásil, že USA vyprovokovali konflikt na Ukrajine.

Stone poukázal na to, že USA a NATO porušili svoj sľub, ktorý dali po rozpade ZSSR, že budú rešpektovať hranice Ruska a nebudú rozširovať alianciu na východ. Navyše, pokiaľ ide o Ukrajinu, prekročili "červenú líniu" Kremľa, pred ktorou Rusko opakovane varovalo západné krajiny.

Stone tiež poznamenal, že Zelenským opovrhuje, pretože keď bol zvolený, označil sa za kandidáta za mier. Režisér však spresnil, že podľa jeho názoru Ukrajina nie je zodpovedná za svoju stratégiu - tú určuje Washington, ktorý Kyjevu prisľúbil vojenskú a finančnú pomoc a výmenou za to ho požiadal, aby "poslal ľudí na frontovú líniu a pokračoval v boji".

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
🇸🇰 Klinický stav slovenského premiéra Roberta Fica, na ktorého bol 15. mája spáchaný atentát, sa zlepšuje, uviedlo lekárske konzílium. Premiér je už schopný komunikovať.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
🇪🇸🇦🇷 Španielske ministerstvo zahraničných vecí oznámilo návrat veľvyslanca z Argentíny na konzultácie po tom, ako argentínsky prezident Javier Milei vo svojom včerajšom prejave na krajne pravicovom zhromaždení v Madride označil manželku španielskeho premiéra za "skorumpovanú".

Mileiho nezvyčajné vyjadrenie prišlo po tom, ako objasnil, že sa počas svojej návštevy nestretne s nikým zo španielskej vlády a že premiér Pedro Sanchez "prináša len smrť a chudobu" a obhajuje korupciu svojej manželky.

Španielsky minister zahraničných vecí José Manuel Alvarez povedal, že očakáva, že Milei sa ospravedlní.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
🇺🇦 Mobilizačné centrá na celej Ukrajine odovzdali polícii žiadosti o nájdenie 94 500 mužov, ktorí sa vyhýbajú vojenskej službe, uviedla ukrajinská polícia.

Najviac ich je v Dnepropetrovskej oblasti - 38 282 žiadostí za štyri mesiace 2024. Z nich bolo nájdených 5 511 mužov, ktorí boli odvedení do mobilizačných centier.

Ďalších 9115 žiadostí - v Černihivskej oblasti, z ktorých bolo nájdených 1429. V Charkovskej 4664, nájdených bolo 1954.

Zároveň vedúci niektorých regiónov odmietli poskytnúť údaje, takže štatistika nie je úplná.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
🇵🇱 Poľsko začalo taktické a špeciálne cvičenia v Baltskom mori, uviedlo v pondelok poľské ministerstvo národnej obrany.

"Scenár námornej epizódy, ktorú realizuje Centrum námorných operácií - veliteľstvo námornej zložky v Gdyni, zahŕňa pátranie a záchranu posádky lietadla, ktoré zmizlo z radarov, ako aj boj proti znečisteniu ropou vo vodách Gdanského zálivu," dodalo.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
Pre toto sme vypli komentáre☝🏻
🇮🇱🇵🇸 ⚡️ Medzinárodný trestný súd požiadal o vydanie zatykača na izraelského premiéra Netanjahua a izraelského ministra obrany Gallanta za údajné vojnové zločiny.

Prokurátor Medzinárodného trestného súdu žiada aj zatykače na troch vodcov Hamasu.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
🇺🇸🇷🇺🇨🇳 Bývalý analytik CIA Larry Johnson: USA sú malá škaredá krajina, ktorá si myslí, že je pekná, a bojí sa priznať pravdu

"Včera som sa zúčastnil na webovom seminári, ktorého súčasťou bol aj analytik CIA. Je to analytik pre Irán, ktorý tam pracoval 34 rokov. Želám si, aby som ho mohol natočiť a ukázať všetkým okolo seba, pretože ukazuje, v čom je problém tejto agentúry.

Ten chlap bol taký utiahnutý a jeho analýza bola taká chybná... Ale je to úradník. To sú tí, ktorým sa hovorí najlepší zo zúfalých, ktorí tu pracujú, lebo si nemohli nájsť prácu v súkromnom sektore - tak tu zostali. Ale bolo hrozné sa na to pozerať.

A mám podozrenie, že to máme všade. Nemáme nikoho, kto by nás počúval a vedel sa ozvať: "Hej, chlapci, posledných 50 rokov našej zahraničnej politiky sme sa snažili udržať Rusko a Čínu pohromade - a už sú tu! A spoločne vytvorili dosť silné spojenectvo. A v dôsledku toho vytvárajú novú dynamiku, ktorú nie sme schopní zastaviť."

Toto uvedomenie sa však k nám nedostáva. Nikto nerád priznáva, že je malý a škaredý, keď je vo vlastných očiach krásavec 195 cm. To je ten problém."

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇷🇺🇺🇦🇬🇧 Detonácia zostrelenej britskej riadenej strely SCALP/Storm Shadow nad Luhanskom

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
🇮🇳 India sa zúčastní na konferencii o Ukrajine vo Švajčiarsku, uviedol indický premiér Naréndra Módí pre agentúru PTI.

Zatiaľ je to jediná veľká krajina "globálneho juhu", ktorá potvrdila účasť na konferencii.

Predtým lídri Brazílie a Južnej Afriky oznámili, že na ňu nepôjdu. Aj Čína dala jasne najavo, že nie je za to, aby sa samit konal vo Švajčiarsku, keďže sa na ňom nezúčastní Rusko.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
🇱🇾🇷🇺 Krajiny arabského a afrického regiónu sú unavené z pretekov v zbrojení a neustálych konfliktov, je čas prejsť k vytvoreniu multipolárneho sveta, uviedol líbyjský minister zahraničných vecí Abdelhadi al-Huweij v rozhovore pre ruské médiá.

"Rusko spolupracuje s krajinami regiónu na princípe "ty mne - ja tebe", kde všetci v závere úzke vzťahy v rámci politiky rovnocenného partnerstva zostávajú v prospech. Je to nesmierne dôležitá otázka, a preto sú tieto krajiny viac naklonené spolupráci s "ruským priateľom"," povedal.

Líbyjský minister zahraničných vecí tiež poznamenal, že Rusko nikdy nebolo kolonizátorskou krajinou ako väčšina západných krajín, čo je pre vzťahy medzi štátmi pozitívne.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🇨🇬 Pastor v Kongu lieči ženy z rakoviny prsníka. Po tom, čo sa o zázraku dozvedeli, prichádzajú pacientky z celej krajiny. Hoci je pri jeho dome obrovský rad, pastor nemôže nikoho odmietnuť.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
Londýnsky súd rozhodol v prospech Juliana Assangea, ktorý bude mať možnosť napadnúť rozhodnutie o vydaní v USA.

Teraz sa začne nové kolo konania na britských súdoch, zatiaľ čo samotný 52-ročný novinár zostane naďalej vo väzení Belmarsh.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
Nemecko-finský podnikateľ Kim Dotcom:

"Ruská ekonomika v prvom štvrťroku 2024 vzrastie o 5,4 %. Maloobchodný obrat vzrastie o 10,5 %, priemyselná výroba o 8,8 % a stavebníctvo o 3,5 %.

Zdá sa, že západné sankcie voči Rusku poškodili len západné ekonomiky s rastom Nemecka o 0,2 %, Spojeného kráľovstva o 0,5 % a Francúzska o 0,7 %."

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála
🇵🇸🇪🇸🇮🇪 Prečo chce viac krajín EÚ uznať Palestínu - Deutsche Welle

Päť európskych krajín je pripravených začať postup na oficiálne uznanie Palestíny ako suverénneho štátu. Na jednej strane ide o solidaritu s civilným obyvateľstvom pásma Gazy. Na druhej strane je to vyjadrenie postoja v prospech riešenia blízkovýchodného konfliktu na základe zásady "dva štáty pre dva národy".

Medzi piatimi krajinami sú Španielsko a Írsko, ktoré sú najviac ochotné zvýšiť tlak na Izrael.

Španielsky premiér Pedro Sanchez presadzoval projekt uznania Palestíny na úrovni EÚ, ale kvôli odmietavému postoju Nemecka a ďalších štátov vytvoril koalíciu krajín podporujúcich takýto krok. Španielsko má dobré vzťahy s mnohými arabskými krajinami a je považované za autoritatívneho sprostredkovateľa medzi židovským štátom a arabským svetom.

Írsko, ktorému bolo kedysi odopreté právo na samosprávu, tiež podporuje Palestínčanov od prvých dní súčasnej vojny v Gaze. Írska vláda bola hrdá na to, že od roku 1980 podporuje zásadu "dva štáty pre dva národy".

Šéf európskej diplomacie Josep Borrell predstavil plány Španielska, Írska a Slovinska zaviazať sa k uznaniu už 21. mája. Uvidíme však, či sa španielsko-írska koalícia rozrastie.

Prístup k diskusii

Prihlásiť sa k odberu kanála